2024. május 3. - Tímea, Irma

Kevésbé válnak az ukránok

Az idei év első negyedében hat százalékkal csökkent a válások száma Ukrajnában 2007 azonos időszakához képest, a családi kötelékek Kárpátalján bizonyultak a legerősebbeknek.
2008. április 26. szombat 06:53 - Hírextra

Az idén 45,5 ezer ukrán házaspár vált el, miközben az országban 50,2 ezer házasságot kötöttek. A felbontott házasságok száma az utóbbi években folyamatosan csökken Ukrajnában, ahol a házasságkötések aránya hosszú évek óta 15-20 százalékkal haladja meg a válásokét - közölte pénteken az anyakönyvvezető hivatalok statisztikai adataira hivatkozva Mikola Oniscsuk igazságügyi miniszter.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy az ukrajnai megyék közül Kárpátalján a legerősebbek a családi kötelékek, ahol több mint kétszer annyian házasodnak, mint ahányan elválnak. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében az idei év első negyedében 1980 házasságkötés és 868 válás történt.

A legtöbb házasságot, 4649-et az idén Donyeck megyében kötötték, míg Dnyepropetrovszk megyében 3526, Harkiv megyében 2948, Odessza megyében pedig 2828 frigy köttetett.

Legtöbben ugyancsak ezekben a régiókban váltak el az év első három hónapjában. Donyeck megyében 4328, Dnyepropetrovszk megyében 3236, Harkiv megyében 2581, Luganszk megyében pedig 2320 válást mondtak ki a bíróságok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását