2024. április 25. - Márk

Művészettel a fogyatékosokért

A Kézenfogva Alapítvány egyik programjának javára nyitott kiállítást csütörtök este a Falk Miksa utca egyik újfajta stílust ápoló kortárs művészeti galériája. A Stereo Gallery, amelynek célja, hogy a street artot a hazai műkereskedelmi piacon elismert műv
2008. április 25. péntek 11:50 - Hírextra

Gyűjtői körökben már elismert hét művész, - Kovács Buddha Tamás, Stark Attila, Bálint Ferenc, Pintér Gábor, Konrád Áron, Bagos Zsili Bertalan, és Tábori András - huszonkét festménye szerepel a jótékonysági kiállításon. Ezt az anyagot egészíti ki az értelmileg sérült gyerekeket foglalkoztató Bárka Alapítvány öt gyerek által festett képe.

A galéria a május 7-ig eladott művekért befolyt összeg 50 százalékával a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el elnevezésű országos közvélemény formáló kampányát segíti. A legolcsóbb kép 39 ezer, a legdrágább 390 ezer forintos áron vásárolható meg - tájékoztatta az MTI-t Mezei Tamás galériavezető.

A street art a New Yorki gettóban született, az illegalitásban formálódott utcafestészet mára már bevonult a galériákba, múzeumokba. S felfedezték a műgyűjtők is, miután művelői a falakról vászonra és más hordozóeszközökre tették át erőteljes, szuggesztív alkotásaikat. Az egy éve alakult Stereo Gallery már túl van több sikeres kiállításon és egy árverésen is.

A galéria művészei a legfiatalabb korosztályból kerülnek ki, akik táblaképeken valósítják meg az utcák művészetét. Maguk pedig művészeti egyetemek hallgatói. A street arton kívül a stencil, a sticker collage és a művészi graffiti kialakuló irányzata is helyet kap a belvárosi műkereskedésben. S meglehetősen széles a műfaj hazai gyűjtőinek köre is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását