2024. április 19. - Emma

Erős János találkozott a szerb pénzügyminiszterrel

2008. április 24-én Mirko Cvetkovic, szerb pénzügyminiszter találkozott Erős Jánossal, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatójával, aki egyben az Állami Bankok Európai Szövetsége elnöki posztját is betölti, valamint Henning Schoppmannal az EAPB főtitkárá
2008. április 25. péntek 13:36 - Hírextra

Cvetkovic miniszter úr és az EAPB delegáció a Szerb Köztársaság számára készült, 2007-2009-re vonatkozó EU Többéves Indikatív Tervezési Dokumentumban foglaltakkal kapcsolatos kérdéseket vitatta meg.

A Cvetkovic miniszter úrral tartott találkozóra az EAPB Közgyűlés előestéjén került sor, ahol az EAPB bejelentette négy országból négy új tag felvételét. Az EAPB tovább folytatta az európai bankfelügyelet jövőjéről megkezdett vitát és kijelentette, hogy nem ért egyet az Európai Bankfelügyelő posztjának létrehozásával. 

AZ Állami Bankok Európai Szövetsége (The European Association of Public Banks) az állami bankok, szakosított pénzintézetek és feladataik európai szintű képviseletét látja el. Az EAPB-nek jelenleg 28 tagja van, akik összesen mintegy 100 pénzintézetet képviselnek. Az EAPB tagjai jelentős szerepet töltenek be az európai pénzügyi szektorban. Súlyukat érzékelteti 15%-os piaci részesedésük, mintegy 3500 milliárd euróra rúgó összesített mérlegfőösszegük, valamint az a tény is, hogy megközelítőleg 190 000 munkavállalót foglalkoztatnak. Az EAPB tagjai pénzintézetek, szakosított pénzintézetek, állami bankok, állami és hasonló érdekeltségű bankokat tömörítő szövetségek.


Kontaktszemélyek:
Henning Schoppmann
EAPB Főtitkár
Tel.:+32 (0)2 286 90 60
henning.schoppmann@eapb.eu

Szabó Éva
Kommunikációs Igazgatóság, MFB Zrt.
Tel.:+36 (1) 428 13 13
szabo.eva@mfb.hu

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását