2024. április 28. - Valéria

Felfüggesztett börtönt kapott a polgármester

A másodfokú bíróság három év próbaidőre felfüggesztette Rácz József(SZDSZ), Gelse polgármesterének börtönbüntetését, az ítélet jogerős - tájékoztatta a megyei bíróság sajtóreferense pénteken az MTI-t.
2008. április 25. péntek 13:51 - Hírextra

Rácz Józsefet adócsalásért és magánokirat-hamisításért 2008. január 24-én egy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Városi Bíróság. A döntés ellen a politikus fellebbezett. A másodfokú bíróság megváltoztatta az ítéletet, a letöltendő börtönbüntetést három év próbaidőre felfüggesztette - közölte Beznicza Árpád.

A sajtóreferens hozzátette: a bíróság nem tiltotta el Rácz Józsefet a közügyek gyakorlásától, ezért továbbra is hivatalában maradhat.

A vádirat szerint Rácz József, aki 1997-től volt ügyvezetője az azóta felszámolás alá került Gihon 97 Kft.-nek, 2002 és 2004 között olyan alvállalkozói számlákat jegyzett be a vállalat könyvelésébe, majd vonta le azok áfatartalmát - mintegy 18 millió forintot - a fizetendő adóból, amelyek mögött nem voltak valós teljesítések.

A bíróság Rácz Józsefet első fokon, nem jogerősen egy év nyolc hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását