2024. április 24. - György

Demszky faképnél hagyta a Közgyűlést

Példátlan rendvédelmi szigorral várta a városvezetés a turulszobor fennmaradásáért tüntetőket, kapun kívül és belül több tucat rendőrök felügyelte a Fővárosi Közgyűlés munkáját, épségét.A városvezetés a közgyűlés októberi határozatát akarta visszavonni, a
2008. április 25. péntek 10:11 - Hírextra
A hegyvidéki önkormányzat pályázattal már kiválasztotta a civil halottak előtt tisztelgő emlékmű alkotóit, az engedély nélkül épült turulszobor pedig a katonai áldozatoknak állítana emléket. Ezzel véget lehetne vetni az évek óta húzódó jogi, politikai vitának, a halottak nyugalma is végre háborítatlan lenne - érvelt az előterjesztő Pokorni Zoltán polgármester.

Javaslatát Hock Zoltán, az MDF frakcióvezetője is támogatta, hangsúlyozva, hogy Demszky Gábornak végre fel kellene hagynia arrogáns, elutasító magatartásával. Az elképzelést még Bőhm András SZDSZ-es képviselő is dicséretesnek nevezte. Döntést azonban nem tudott hozni a közgyűlés, mert Demszky berekesztette azt, majd kivonult a büfébe.

György István (Fidesz) a főpolgármester akcióját kérdésünkre nem tudta értelmezni, mivel a szervezeti és működési szabályzat nem ismeri az ülés berekesztésének fogalmát. Demszky lépésén még párttársa, Lakos Imre is háborgott, mivel a főváros nem tudta elfogadni a buszsávok kialakításához igényelt kilencszázmillió forintos támogatás pályázati dokumentumát, így nem tudja határidőre benyújtani. A főpolgármestert a BKV anyagi helyzete sem foglalkoztatta, a közgyűlés faképnél hagyása után a társaságnak azonnal átutalandó, tízmilliárd forintról sem tudtak dönteni.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását