2024. április 23. - Béla

Bankárból faallergiás ács

Feladta jól fizető bankárállását egy brit férfi, hogy asztalos lehessen, ám kiderült: faallergiája van.
2008. április 25. péntek 08:15 - Hírextra
A 32 éves Dan Hill hét éven át dolgozott London pénzügyi negyedében, éves fizetése 80 ezer font - 28 millió forint - volt. Mégis megelégelte, nyugodtabb életre vágyott, felszámolt mindent Londonban - amiért barátai bolondnak mondták -, vidékre költözött és "estin", egy mester mellé szegődve inasnak, kitanulta az asztalos szakmát.

Amíg csak hobbiból farigcsált, fűrészelgetett, nem volt semmi baja, de amint egész nap fával foglalkozott, kiütések lepték el és égett a szeme. Az orvosok egyértelműen megállapították, hogy faallergiája van, irritálja a fűrészpor és a forgács. Hill erre megpróbált kesztyűben és maszkban dolgozni, ám ez sem használt - barátai pedig még jobban csóválták fejüket "karrierje" hallatán.

Szerencsére kiderült, hogy Hill nem minden fára allergiás, a walesi tölgy nem irritálja. Ezek után boldogan állt át az afrikai keményfákról a walesire. A könnyebb alapanyag-ellátás végett Walesbe költözik - adta hírül a Daily Express című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását