2024. május 4. - Mónika, Flórián

Várhidi ment, Koeman jött

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége felmentette Várhidi Pétert, a magyar válogatott szövetségi kapitányát és helyére május 1-jei hatállyal a holland Erwin Koemant nevezte ki.
2008. április 24. csütörtök 13:42 - Hírextra
Mindezt Kisteleki István, az MLSZ elnöke jelentette be a testület tanácskozása közben tartott alig fél perces sajtótájékoztatón.

További részleteket a vezető nem árult el, a holland szakember bemutatására 16:30-kor a Hotel Meridienben kerül sor.

"Azt a feladatot kaptam, hogy állítsak össze egy új, fiatal magyar válogatottat, amely hosszú távon eredményes lehet a nemzetközi porondon" - mondta az MTI-nek Várhidi Péter. "Úgy érzem, ennek eleget tettem, természetesen az elnökségnek bármikor joga van kapitányt váltani. Nagyon fogok szurkolni a nemzeti csapatnak, hogy jól szerepeljen a világbajnoki selejtezőkön és kíváncsian figyelem majd, hogy az utódom azon az úton megy-e tovább, melyen én elindultam a fiúkkal."
Várhidi elmondta, bármiben szívesen segíti Koeman munkáját, ha erre megkérik.

"Ha az új kapitány igényt tart a segítségemre, természetesen rendelkezésére állok, hiszen én is azt szeretném, hogy minél sikeresebb legyen a válogatott."

A szakembernek hosszú távú edzői szerződése van az MLSZ-szel, amelyet nem bontottak fel.
"Továbbra is az MLSZ alkalmazottja maradok, hamarosan megbeszéljük Kisteleki Istvánnal, mi lesz az új feladatom. Előfordulhat, hogy egy korosztályos csapat vezetésével bíz meg az elnök úr, de nem kizárt más jellegű feladat sem. Úgy gondolom, hamarosan eldől, mit csinálok a jövőben."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását