2024. május 2. - Zsigmond

Csirke cvekedli és gyermelyi trikolor

Az egyik legnépszerűbb magyar tésztagyár április 16-i, szerdai akciója nagy sikerrel zárult: több mint negyvenezren kóstolták meg a féláron kínált tésztás fogásokat.
2008. április 24. csütörtök 13:00 - Hírextra
A Gyermelyi Tészta Szerdát mind a vendéglátósok - 300 étterem, országszerte - mind a programon résztvevő 40 ezer fogyasztó nagy sikerként könyvelte el. Az éttermek 97 százaléka jelezte, hogy a későbbiek során is szívesen venné a program folytatását.

A nap sztárjai a csirke cvekedli és a gyermelyi trikolor, az édesköményes lazacos szélesmetélt, a kagylóhússal készített paradicsomos bazsalikomos penne voltak. Népszerűeknek bizonyultak a különféle tésztasaláták és a desszertek is. Sikert arattak a hazai klasszikusok csakúgy, mint a külhoni ízvilágú fogások.

A legfrissebb felmérések szerint a magyarok legkedveltebb ételei közé tartoznak a tésztafélék. Évente átlagosan 6-7 kilogrammot fogyasztunk belőle, ami nemzetközi viszonylatban is magas értéknek számít - áll a gyár közleményében. Ugyanakkor több fantáziával, szép tálalással kreatív, új receptek megismerésével még több fogyna belőle.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását