2024. április 26. - Ervin

Az IIF legfrissebb elemzése adósságcsapdától félti az országot

Egyre több figyelmeztetést kap a magyar pénzügyi kormányzat, hogy rossz úton jár. Az IIF nemzetközi pénzügyi szervezet legfrissebb elemzése adósságcsapdától félti az országot. Ennek oka a minisztérium előrejelzéseinél lényegesen lassabb, 2 százalékra jós
2008. április 24. csütörtök 13:50 - Hírextra
Az elemzés a Fidesz gazdasági kabinetjének korábbi és továbbra is fenntartott szakmai véleményét támasztja alá: a megszorítások alapvetően bevételközpontú intézkedéseket tartalmaztak, túladózatták a gazdaságot. A kiigazítás átmeneti, és csak az államháztartás területén hozott mérsékelt javulást. Stagnálnak a beruházások, növekszik a munkanélküliség, csökken a foglalkoztatottak száma, és tíz éves mélyponton a gazdaság növekedése.

Az adósságcsapda elkerülése érdekében a Fidesz a kormányzati kiadások felülvizsgálatát javasolja, valamint hatékony versenyképesség javító intézkedések meghozatalát, a munkaterhek csökkentését és az adózási szabályok egyszerűsítését szorgalmazza.

A Fidesz gazdasági kabinetje őszinteséget, hitelességet, valamint a problémák valós feltárását kéri és várja el a pénzügyi kormányzattól.

Fidesz-frakció
Gazdasági Kabinet

Kiadó: FIDESZ frakció
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását