2024. március 29. - Auguszta

"Lesújtunk a túltömött kukák gazdáira"

Kukafedél nem teljes lehajtásáért, illetve kukatúltömésért büntettek meg 110 fontra - 38 ezer forintra - egy férfit Nagy-Britanniában.
2008. április 23. szerda 08:51 - Hírextra
A szemetesedény annyira tele volt, hogy fedele tízcentis résnyire nyitva maradt. A férfi balszerencséjére éppen arra járt egy közterület-felügyelő, aki rögvest megbüntette. A vétkező nem volt hajlandó kifizetni a tetemes összeget, így aztán bírósági ügy lett a dologból, a bírság pedig felszökött 225 fontra, az eredeti bő duplájára, mivel a helytelenül kukázóval a perköltséget is megfizettetik.
Ha nem teszi, börtön vár rá.

"Képtelen vagyok elhinni az ítéletet. Kéthetente ürítik a kukánkat, a családom pedig öttagú. Amit csak tudunk, komposztálunk, újrahasznosítunk. Másoknak is feláll a kukafedelük, jobban, mint a miénk. Én meg jobban jártam volna, ha egyszerűen a járdára szórok a szemetünkből. Azért csak 80 font a büntetés" - kesergett a férfi a The Sun című brit lapnak.
A hatóság szigorú.

"Továbbra is lesújtunk a túltömött kukák gazdáira, hogy eredményes legyen harcunk a szemétcsökkentésért" - mondta Copeland város önkormányzatának szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását