2024. május 3. - Tímea, Irma

Három évesen veszett el a tajgában és túlélte

Gyenisz és Danil Orlov úgy döntött, elmegy vonatokat nézni, míg a nagymama megfeji a teheneket. A hároméves ikerpár el is indult az Ulan-Udétól, Burjátföld fővárosától jó száz kilométerre lévő Tatarszkij Kljucs falucskából a közeli sínek felé.
2008. április 23. szerda 10:15 - Hírextra
A nagymama a fejést befejezve, látván, hogy az ikreknek se híre, se hamva, rohant keresni őket, de csak Danyilt érte utol az úton, Gyenisznek nem volt nyoma: valahol letért az útról az erdőbe.

A kisfiút az egész környék kereste, de csak három nap múlva találták meg, a falutól úgy öt kilométerre, egy olyan helyen, ahol akkor már többször keresgélték.

Mint utóbb kiderült, a kis legény semmit nem evett, a folyóból ivott, és éjszakára ágakkal takarózott be a mínusz 5 fokos hidegben.

Ulan-Udéba vitték kórházba, de még csak meg sem fázott: néhány napi megfigyelés után hazamehet.
Az orvosok szerint a gyerekek sokkal több megpróbáltatást képesek túlélni, mint a felnőttek, nem csak fizikailag, hanem azért is, mert nem félnek a haláltól, eszükbe sem jut, hogy meghalhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását