2024. május 12. - Pongrác

Gigászok csatája

Nem kevesen vannak, akik előre odaadnák a Bayern München labdarúgócsapatának az idei UEFA Kupát, leginkább csak azt tartván kérdésesnek, hogy a május 14-i, manchesteri döntőben a másik elődöntős párból a Glasgow Rangers vagy a Fiorentina lesz-e a német eg
2008. április 23. szerda 16:32 - Hírextra
A bajorok azonban nagy hibát követnének el, ha maguk is elhinnék, hogy az orosz Zenitet különösebb erőfeszítés nélkül elintézhetik az amúgy kétségtelenül könnyebbnek tűnő ágon, s csupán a fináléban vár majd rájuk embert, avagy még inkább labdarúgót próbáló feladat. A szentpétervári alakulat tudniillik nagyon is könnyen borsot törhet a müncheniek orra alá, még ha az orosz bajnokságban egyelőre gyengélkedik is, hat mérkőzéséből csupán egyet nyerve meg. Ám éppen az UEFA Kupa előző etapjában bizonyította a Zenit, hogy nem árt vele vigyázni, miután a Bayer Leverkusent, tehát egy kitűnő Bundesliga-csapatot búcsúztatott úgy, hogy idegenben 4-1-re diadalmaskodott, ennél fogva a visszavágóba bőven "belefért" még az 1-0-ás vereség is.

A Bayern ugyanakkor minden fronton szárnyal: a Német Kupa hétvégi elhódítása mellett toronymagasan, 10 pont előnnyel vezet a Bundesligában, s öt fordulóval a vége előtt gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető. Óvatosságra intheti azonban, hogy a második számú európai futballsorozatban a Zenit előtt egy spanyol kiscsapat, a Getafe kis híján csúfosan megleckéztette, s csak hallatlanul nagy szerencsével jutott túl az ibériaiakon.

Az Allianz Arenában rendezendő első összecsapáson az oroszoknak elsősorban a Bayern olasz gólvágójára, Luca Tonira kell nagyon ügyelniük, aki a szombati kupadöntőben a Borussia Dortmund ellen duplázott, a 2-1-re megnyert fináléban szezonbéli 34. és 35. találatát jegyezve.
Az UEFA Kupa másik elődöntőjében Skóciában kezdenek a felek, de hogy az itáliai visszavágóra tud-e előnyt gyűjteni a Rangers, kérdéses, főképpen, mert a glasgow-iakat sérüléshullám és eltiltások sorozata sújtja. A félcsapatnyi hiányzót persze a mindig nagy szívvel játszó skótok megfelelő tartalékok hadba vetésével ellensúlyozhatják, nyílttá téve a május 1-i, firenzei visszavágó végkimenetelét. Ezzel együtt valamivel a Fiorentina tűnik esélyesebbnek, az a gárda, amely Dzsudzsák Balázs holland együttesének, a PSV Eindhovennek a kiverése után a talján bajnokságban is vitézkedik, jelenleg a negyedik helyet elfoglalva. Ráadásul a vendégeknél az alapemberek közül csupán egy, a sérült cseh védő, Tomas Ujfalusi fog hiányozni csütörtök este.

A focihistória is az olasz együttes mellett "érvel": a felek 1961-es találkozásából - az akkor még létező Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjében - a Fiorentina került ki sikerrel, miután a két mérkőzésen összesítésben 4-1-re diadalmaskodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását