2024. március 29. - Auguszta

Megalakul a Zöld Kréta Díj

Oláh Lajos, az MSZP környezetvédelmi ügyvivője kezdeményezésére megalakul a Zöld Kréta Díj, mely a hazai környezeti nevelésben kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerését szolgálja. Fodor Gábor környezetvédelmi, Hiller István oktatási és kulturális mi
2008. április 22. kedd 19:29 - Hírextra
A környezeti nevelés az egyik legdinamikusabban fejlődő területe a pedagógiának. A környezeti nevelés célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése. Célja, hogy minél fiatalabb korban tudatosítsuk a gyerekekben: környezetünk védelme mindenkinek az egyéni felelőssége is. Az ügyvivő szerint hazánkban a politika a mai napig nem ismeri fel, hogy fontos, de nem elég a Föld Napja alkalmából a sajtó nyilvánossága előtt látványosan kitakarítani egy parkot.

Olyan valódi ösztönző lépéseket kell tenni, amelyek nem csupán az embereket, hanem a döntéshozókat is arra sarkallják, hogy kompromisszumok nélkül meghozzák a jövő generációját érintő legfontosabb döntéseket.

A világ számos országában bevett gyakorlat, hogy olyan kitüntetéseket, díjakat adományoznak, amelyekkel a környezeti nevelés terén kimagasló eredményt elérő pedagógusok megbecsülését fejezik ki. A környezeti nevelés területén elért eredményeket azonban Magyarországon semmilyen hivatalos díj nem ismeri el, annak ellenére, hogy kiemelkedő jelentősége van a környezettudatos gondolkodásmód kialakításában. Oláh Lajos ezért kezdeményezte a Zöld Kréta Díj megalapítását.
A leendő alapítók a Zöld Kréta Díjat azzal a szándékkal ítélik oda, hogy a jövőben elősegítse a környezettudatos szemlélet terjedését és jelentőségének növelését az oktatásban. Céljuk, hogy a magyar iskolákban a pedagógusok minél több területen, minél szélesebb eszköztárral élve, és minél hatékonyabb módon hívják fel a fiatal generációk figyelmét környezetünk védelmének fontosságára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását