2024. április 26. - Ervin

Steffen 50 és 100 m gyorson indul

Britta Steffen, a németek egyik legnagyobb pekingi úszóreménysége csak 50 és 100 m gyorson indul az augusztusi nyári játékokon.
2008. április 21. hétfő 15:37 - Hírextra

"Nem volt egyszerű meghozni a döntést. Elsősorban a 100 méterre szeretnék koncentrálni, és tapasztalatból tudom, hogy rengeteg energiát köt le, ha a 200-at is bevállalom" - indokolt a 2006-os budapesti Európa-bajnokság négyszeres aranyérmese.

Steffen a magyar fővárosban világcsúccsal nyerte a 100 m gyorsot, 53.30 másodperces idejét idén március 27-én javította 52.88-ra az ausztrál bajnokságon Libby Trickett (korábban Lenton).
"A világ élvonalában már annyira kiélezett a küzdelem, hogy egy-egy érem századokon múlik. Döntésem végleges" - folytatta Steffen.

A 24 éves úszónő a tervei szerint váltóban sem áll majd rajthoz az olimpián, ezért egyébként komoly kritikák érték. Ahhoz ugyanakkor, hogy elképzelését valóra válthassa, és egyáltalán ott lehessen a játékokon, előbb a mostani hazai bajnokságon, egyben válogatón kell eredményesen szerepelnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását