2024. május 2. - Zsigmond

Kétszázmilliós fejlesztést hajtottak végre

Kétszázmillió forint értékű informatikai és műszerfejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban az egri kórház a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében. A Humán-erőforrás Fejlesztési Program 172 millió forintos támogatása nyomán megújult az intézmény informa
2008. április 21. hétfő 10:51 - Hírextra

Ugyanakkor, a közbeszerzési eljárást követően, új csúcskategóriás ultrahang-berendezést állítottak üzembe a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

A 22,5 millió forint értékű készülék alkalmazásával, a magzati szív és keringés megbízható diagnosztikája mellett, új, korábban nem elérhető vizsgálatok is lehetővé válnak.

A mozgó, háromdimenziós képek sokkal plasztikusabbak, több kiegészítő információval szolgálnak a magzati fejlődési rendellenességek felismeréséhez - mutatott rá a referens.

A műszerbeszerzéssel párhuzamosan, 3,2 millió forint ráfordításával, sor került az ultrahang-laboratórium felújítására és átalakítására, új orvosi és nővéri szobák kialakítására is - mondta Szegei Erzsébet.

Az intézményt üzemeltető Heves Megyei Önkormányzat egyébként március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az 1300 dolgozót foglalkoztató Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. Ugyanakkor a cég még nem vette át az intézmény üzemeltetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását