2024. április 26. - Ervin

Négyezren futottak

A férfaiknál veszprémi, míg a hölgyeknél békéscsabai győzelem született az V. Buda-Cash Debrecen Maratonon, amely az idei esztendőben a cívisváros legrangosabb sporteseményének számított.
2008. április 21. hétfő 10:54 - Hírextra

Minden eddiginél többen, közel négyezren álltak rajthoz vasárnap a különböző távokon. Az ötmillió forintos összdíjazású erőpróbára külföldről a legtöbben Szlovákiából és Finnországból érkeztek.
A hosszabb – a 42, 20 és 10 kilométeres – távokon hétszázan próbáltak szerencsét, míg a nagy többség a 3,5 kilométert teljesítette.

A maratoni távon sokáig a debreceni menekülttábor lakója, az etióp Erkolo Ashenafi haladt az élen, akinek végül a második hellyel kellett megelégednie a veszprémiek kitűnősége, Ádok Roland mögött. A hölgyeknél a békéscsabai Varga Éva diadalmaskodott. Az első helyezett férfi és női versenyző 350 ezer forintot vehetett át teljesítménye jutalmaként.

A legrövidebb távot teljesítette a 66 esztendős Mecser Lajos is, aki 34 évig tartotta az ötezer méteres síkfutás magyar csúcsát.

Eredmények:

maratoni futás:

férfiak:

1. Ádok Roland (VEDAC) 2:24:24 óra
2. Erkolo Ashenafi (ETH, Benji-TEAM) 2:29:20
3. Biri Ferenc (Gyulai SE) 2:30:29.

nők:

1. Varga Éva (Békéscsabai Atlétikai Club) 2:54:53 óra
2. Földingné Nagy Judit (Győri Dózsa) 2:55:55
3. Fehértói Zoltánné (MAC) 3:32:04.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását