2024. április 19. - Emma

Az újpesti kórház szakrendelőjét vegye át a kerület

Aláírásgyűjtő akcióval nyomtatékosítva, civil szervezetekkel együttműködve kívánja elérni a Fidesz újpesti szervezete, hogy a Károlyi Sándor Kórház szakrendelőjét ne privatizálják, hanem a főváros adja át a kerületnek - közölte a párt helyi vezetője hétfő
2008. április 21. hétfő 19:39 - Hírextra

Wintermantel Zsolt (Fidesz), kerületi és fővárosi önkormányzati képviselő elmondta, hogy a főváros egészségügyi bizottsága néhány hete határozott az újpesti kórház szakrendelőjének funkcionális privatizálásáról.

A Fidesz úgy látja, a főváros nem képes garantálni az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működését, ezért azt kezdeményezi, hogy az újpesti önkormányzat vegye át a felnőtt- és a gyermekszakrendelőt. Ezzel megakadályozhatnák a privatizációt és az ellátás színvonalának romlását is - tette hozzá.

Wintermantel Zsolt hangsúlyozta, hogy a március 9-i népszavazás elsöprő sikere megmutatta: ha az emberek összefognak, képesek megvédeni magukat a politika túlkapásaival szemben.

A politikus közölte, hogy minden újpesti háztartást megkeresnek a szakrendelő átvételének támogatása érdekében. Bíznak abban, hogy a népszavazás sikeréhez hasonló lesz civil akciójuk, az Együtt Újpestért Összefogás, amelynek keretében aláírásgyűjtést indítottak az újpesti szakrendelő megmentéséért - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását