2024. április 27. - Zita

Magyarosított "adóparadicsom"

Egyfajta magyarosított "adóparadicsomot" hozna létre Komlóskán a község polgármestere, aki korábban eredményesen tiltakozott a kisposták megszüntetése ellen - írta keddi számában az Észak-Magyarország című lap.
2008. december 23. kedd 09:01 - Hírextra
Köteles László terve szerint a Komlóskán letelepedő, vagy telephelyét itt működtető vállalkozásoknak nem kell majd sem iparűzési, sem építményadót fizetniük. A vállalkozások székhelyéül építményt, helyiségeket, területet biztosítanak és munkaerő is van - érvelt a polgármester.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település vezetője azt szeretné megmutatni, hogy Magyarországon lehet tartani a vállalkozásokat, nem szabad azokat a kedvezőbb adófeltételek miatt külföldre kényszeríteni. Egy-egy cég évente akár több millió forintot is megtakaríthat azzal, hogy zsebében marad a másutt kifizetendő iparűzési és építményadó - érvelt a község első embere.

Köteles László elmondása szerint, amióta meghirdette az adómegtakarító programot, sokan jelentkeztek és tervezik, hogy székhelyként választják a községet. A falu számára az odatelepülő vállalkozások munkát adnak, ami segít életben tartani az önkormányzat működését és perspektívát is ad Komlóskának - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását