2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újabb kínos ingatlanügy?

A Fővárosi Főügyészséghez fordul Wertán Zsolt Zoltán (KDNP), VI. kerületi önkormányzati képviselő egyes terézvárosi ingatlaneladások miatt.
2009. január 8. csütörtök 12:12 - Hírextra
Wertán Zsolt Zoltán a Heti Válasz csütörtöki számában megjelentek alapján fordul a főügyészéghez.A politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, elsősorban az Anker köz 1-3. szám alatt található ingatlan értékesítése miatt tesz majd bejelentést, amelyet 380 millió forintért adott el a VI. kerületi önkormányzat, ám egy hónappal később az ingatlan 690 millióért cserélt gazdát. Ezzel mintegy 300 milliós vagyonvesztés érte az önkormányzatot - tette hozzá.

A képviselő öt Andrássy úti ingatlan értékesítésére is felhívta a figyelmet. Mint mondta, ezek között volt olyan eset, amikor egy vevő jelentkezett, hogy 150 millió forintot fizetne az Andrássy út 47. alatti épületért, majd később jelezte, valójában 345 millió forintot szeretne fizetni. Ez több mint furcsa - jegyezte meg Wertán Zsolt Zoltán.

Egy másik ügyben pedig egy "utcáról beeső jelentkezőnek" adtak el egy ingatlant - fűzte hozzá.
Tájékoztatása szerint 2006 októbere, vagyis a mostani önkormányzati ciklus kezdete óta mintegy 400 ingatlanbecslést végeztetett a VI. kerület, és ezen épületek kétharmadát biztosan el is adta. Hozzátette: a megbecsült ingatlanok összértéke mintegy 11 milliárd forint volt, az eladásokkal pedig mintegy 3-5 milliárd forint vagyonvesztés érhette a terézvárosi önkormányzatot.

Véleménye szerint csakúgy, mint a szomszédos Erzsébetvárosban, a VI. kerületben is
 "ingatlanbizniszről" van szó, és a résztvevők is ugyanazok: politikusok, ingatlanszakértők és vevők.
Kifejtette: nem ért egyet az ingatlaneladásokkal kapcsolatos testületi döntésekkel, a Fővárosi Főügyészséghez pedig azért fordul, hogy állapítsák meg, kié a felelősség.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közlése szerint a szomszédos Erzsébetvárosban összesen 14 önkormányzati épület értékesítése történhetett szabálytalanul.A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak - köztük az előzetes letartóztatásban lévő Gál György (SZDSZ), a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke és Kardos Péter (SZDSZ), a pénzügyi bizottság elnöke - összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, s további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását