2024. április 26. - Ervin

Zenehíd a majálison

Idén is megrendezik Magyarország európai uniós csatlakozásának évfordulóján, május 1-jén az Európa Jazzhíd fesztivált Budapesten; a pesti alsó rakparton a műfaj magyar kiválóságai mellett számos külföldi előadó is fellép - tájékoztatta König Krisztina a M
2008. április 20. vasárnap 10:21 - Hírextra

A Vigadó tér alatti pesti alsó rakparton délelőtt 11 órakor kezdődnek a koncertek, amelyeken a magyar előadók izgalmas és egyedi produkciókat hoznak létre a zenekaraikhoz meghívott európai szólistákkal.

A fesztivál külföldi vendégszereplője lesz a trombitás Jens Winther Dániából, a sokoldalú fiatal gitáros Andreu Zaragoza Spanyolországból, az izraeli zongorista-pedagógus és fesztiváligazgató Dan Gottfried, valamint az Ausztriában élő brazil Alegre Corréa, Joe Zawinul gitárosa, az angol szaxofonos Mornington Lockett, továbbá a szintén szaxofonos Rosario Giuliani Olaszországból.

A magyar dzsesszisták közül a pódiumra lép többek között Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Borbély Mihály, Oláh Kálmán, Horváth Kornél, Fekete-Kovács Kornél. A fiatalabb generáció képviselőjeként hallható lesz Oláh "Tzumó" Árpád, Bolla Gábor, vagy a legifjabbak közül Fenyvesi Márton és Borbély Miklós kvintettje.

Olyan egyedi, máskor ritkán élvezhető produkciókat mutatnak be, mint Babos Gyula kvartettje Dan Gottfrieddel, Baló Istvánnal és Szandai Mátyással, vagy a Modern Art Orchestra Berki Tamás és Lantos Zoltán közreműködésével.

A fesztivál este 9-kor a Columbus Jazz Klubban folytatódik, éjfél után a fesztiválon résztvevő muzsikusok örömzenélésével végződik.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását