2024. május 3. - Tímea, Irma

Szekeres: Nincs tilalom

Változatlanul ellátják a készenléti szolgálatot a MiG-29-esek, a Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint nincs szükség a típus korlátozására - mondta el a honvédelmi miniszter újságíróknak Tatán, a honvédség fennállásának 60. évfordulójára rende
2008. április 18. péntek 17:21 - Hírextra

"A lezuhant MiG-29-es ügyében a vizsgálatot lefolytatják. Ebben nagyon rövid időn belül eredmény születhet, hiszen a gép adatait rögzítő fekete doboz sértetlen maradt" - mondta el Szekeres Imre.

Csütörtökön délután egy MiG-29-es gyakorlat közben lezuhant a kecskeméti repülőtéren. Alacsony áthúzást kellett végrehajtania a repülőnek, melynek során egy méter magasságig a földre süllyed a gép, utána pedig ismét emelkedik. Az áthúzás után a repülő az emelkedés közben ismeretlen okból megült a betonon, majd újra visszapattant a levegőbe.

A pilóta ekkor katapultált, és kisebb sérüléseket szenvedett. A gép a repülőtér kerítése mellett húzódó 44-es utat súrolva, az úttól mintegy 25-30 méterre széttört és meggyulladt.

A távirati iroda hivatalosan meg nem erősített információi szerint a harci gyakorlatot végző vadászgép felfegyverkezve repült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását