2024. május 3. - Tímea, Irma

Szekeres: Az emberek bíznak

A Magyar Honvédség ott van az első három szervezet között, amelyben a legjobban bíznak az emberek - mondta a honvédelmi miniszter pénteken Tatán, ahol egy friss, 3000 fős mintán végzett közvélemény-kutatás adatait ismertette a honvédség fennállásának 160.
2008. április 18. péntek 18:03 - Hírextra

Szekeres Imre szólt arról, hogy a magyar katonaság egyes feladatainak értékelése során több esetben jobb megítélést kapott a lakosságtól, mint ahogy nagy katonai hagyományokkal rendelkező nyugat-európai országok lakói saját hadseregüket minősítették. Elmondta, hogy a bizalmi lista élén a katasztrófavédelem, illetve a tűzoltóság után a posta következik, majd a honvédség, amelyet a vasút követ.

A miniszter újságírói kérdésre rámutatott, hogy az öt parlamenti párt egyetértésével nemzeti egység van a honvédelem ügyeiben.

A Magyar Honvédség létszáma 23.950 fő, az állomány 82 százaléka a csapatoknál szolgáló katona.

Tata a külföldi missziós kiképzés fontos bázisa. Az Afganisztánban, Koszovóban és Macedóniában békefenntartó küldetést teljesítő csapatok legénységének jelentős része a tatai dandár katonái közül kerül ki.

A 25. Klapka György Lövészdandár szolgálati alárendeltségébe tartozik a Magyar Honvédség 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalja, szolnoki telephellyel. A dandár állománya 2.200 főből áll, ebből 1.400 státusz Tatán található. A teljes legénységhez csaknem 400 fő hiányzik - mondta az MTI-nek korábban a parancsnok, Huszti András dandártábornok.

A haderő átszervezése következtében tavaly március elsején itt szűnt meg Magyarország utolsó harckocsizó alakulata. A megmaradt tizenöt T-72-es tank a dandár harci támogató zászlóaljában szolgál tovább. Az egységnél a harckocsizók mellett modulrendszerben képeznek ki tüzér és páncéltörő egységeket, ez biztos jövőt jelent a tatai laktanyának - tette hozzá az egység parancsnoka.

A közelmúltban a katonák életkörülményeit jelentősen javító beruházásokat végeztek el a helyőrségben, a katonacsaládok részére felépült egy 20 és egy 24 lakásos társasház, és elkészült a 408 férőhelyes szálló a szerződéses állomány elhelyezésére. Felújították a 262 fős katonai kollégiumot és 295 millió forintos költséggel újjáépítették a laktanya egészségügyi centrumát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását