2024. április 26. - Ervin

Közösen kampányolnak az egyházak

A négy történelmi egyház vezetője közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására Budapesten pénteken. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia székházában tartott eseményen ehhez kapcsolódóan az egyházak
2008. április 18. péntek 14:29 - Hírextra

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az egyház értékhordozó szerepéről beszélt, amely a szociális, oktatási intézményeiken keresztül jelenik meg.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hangsúlyozta, hogy az egyházaknak közösségépítő tevékenységük is van, ami nem kis részben bizalmi tőkéjüknek köszönhető.

Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az egyházak társadalmi jelentőségén belül az idősek szolgálatát és a fiatalok nevelését emelte ki.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, Feldmájer Péter rámutatott: az egyház és a vallás az emberek különböző problémáira gyógyírt jelent, az emberek közötti kapcsolatokat erősíti, s emiatt nagyon fontosak a magyar társadalmi életben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását