2024. április 27. - Zita

Virrasztanak a roma vezetők

Vasárnap kora délután már megérkeztek a romaszervezetek vezetői a Borsod megyei Nagycsécsre - ahol ismeretlenek egy héttel ezelőtt Molotov-koktéllal felgyújtottak egy házat, és ott két roma embert agyonlőttek -, hogy virrasszanak az áldozatok emlékére.
2008. november 9. vasárnap 16:27 - Hírextra
Vasárnap kora délután a tudósító azt látta, hogy a falu szélén, a megtámadott romák házainál két rendőrautó várakozik, és a helyszínen megjelent a hatáskörileg illetékes tiszaújvárosi rendőrkapitány is. Információk szerint ugyanis különböző radikális szervezetek képviselői spontán tüntetést terveznek az alig ezerfős Borsod megyei településen. A tiszaújvárosi rendőrkapitány azt mondta, hogy délutánra nagyobb rendőri egységet vezényelnek a településre a virrasztás békés lebonyolítása érdekében.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az MTI-nek elmondta: hétfőn délelőtt roma vállalkozók az OCÖ és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium segítségével megkezdik annak a teljesen kiégett háznak az újjáépítését, amelyet a Molotov-koktélos támadás ért, és ahol egy 40 éves roma asszonyt és 43 éves testvérét ismeretlenek agyonlőttek.

Helyi romák arról beszéltek, hogy mivel attól tartanak, a támadás megismétlődhet, ezért éjjelente "figyelőszolgálatot" állítanak fel.

A virrasztásra megérkezett Kolompár Orbánon kívül Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke is, valamint több megyei és települési cigány önkormányzati vezető is. A virrasztásra a helyi és az országos roma vezetők több száz embert várnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását