2024. április 27. - Zita

Imaszoba az ORFK-n

Ökumenikus istentisztelet keretében felavatták az első imaszobát az Országos Rendőr-főkapitányság budapesti Teve utcai székházában pénteken; az eseményen mind a négy történelmi egyház képviselője, valamint Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőr
2008. április 18. péntek 12:50 - Hírextra

L. Molnár István, a Magyarországi Református Egyháznak a ceremónián részt vevő börtönlelkésze az MTI-nek elmondta, hogy nagyon örülnek ennek a kezdeményezésnek, amivel "emberszerűbb" lett a rendőrség központi épülete.

Megállapította: az imaszoba hozzájárul ahhoz, hogy az itt dolgozó vagy ide betérő rendőrök "lelkileg feltöltődjenek" az idegileg és fizikailag is megerőltető munka után. Értékelése szerint az imaszoba felszentelése "egy kis lépés az Európához való felzárkózásban".

A református lelkész kijelentette: van igény a rendőrök körében is a lelki gondozásra, akik az ökumenizmus jegyében meggyőződésüknek megfelelően választhatnak majd a lelki vezetők között. Vélekedése szerint minden nap ki kell jelölni egy olyan órát, amikor lelkészek segítségével is elcsendesedhetnek az imaszobában a rendőrök.

Elmondta, hogy a felszentelt imaszobában a legfontosabb felszerelési tárgy a Biblia, amelynek olvasásával, valamint imádkozással és meditálással szellemileg és idegileg regenerálódhatnak az ide betérők.

Garamvölgyi László dandártábornok, az ORFK szóvivője a távirati irodának elmondta: Bencze József országos rendőrfőkapitány tavaly év végén találkozott a történelmi egyházak vezetőivel, és már ekkor szóba hozta, hogy a rendőrség szeretne kialakítani egy imaszobát.

Az egyházak vezetői támogatták ezt az elképzelést, Bencze József pedig ígéretet tett arra, hogy a rendőrség napjára kialakítják az imaszobát és megteremtik a lehetőségét annak, hogy a Rendőrségi Igazgatási Központban dolgozók háborítatlanul gyakorolhassák a hitéletet.

Az imaszobában egyelőre nem terveznek ceremóniát.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon az imaszoba szentelésén részt vett még a Magyar Katolikus Egyház részéről Vigyázó Miklós esperes, a Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Pintér Márta evangélikus lelkész, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részéről Róna Tamás, a ceremóniát pedig Fekete László főkántor celebrálta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2018. december 25. 18:31
Újabb hacker(?) zsaroló email!

December 24., hétfő
Leírás: Do not panic

> On 24/12/2018 12:34 AM, Dostie Nicklas wrote: admin@capillarity.info;


On 24/12/2018 12:34 AM, Dostie Nicklas wrote: admin@capillarity.info;


Hi there.

I have a site in the deep web, I perform all kinds of services - above all it is demolition to property and injury. In the main, all but the shooting. Often this happens because of unrequited love or competition at bussiness.This month he contacted me and gave me the order of splashing sourness in your visage. Standard task - quickly, painfully,forever. Without too much fuss. I get money only after finishing the work. So, now I suggest you send money to me to be inactive, I offer this to nearly all the victims. If I do not receive money from you, then my man will fulfill the task. If you give me money,besides to my inaction, I will provide you the information that I have about the customer. After completing the order, I always spend the performer, so I have a choice, to get $1600 from you for info about the customer and my inaction,or to receive $ 4000 from the customer,but with a big probability of losing the performer

I’m getting transfers in BtC,its my Bitcoin address - 15PRX8t7ixo2p1gwRNUo3guJu8MmjzcN7B
The amount I told above

---------------------------------------------------------------------------------- Magyarul, Google szarral fordítás:

"Dostie Nicklas írta: 2012.12.24. 12:34:13: admin@capillarity.info

Szia.

Van egy webhelyem a mélyhálón, mindenféle szolgáltatást végzek - mindenekelőtt a bontás vagyon és sérülés. A fő, minden, csak a forgatás. Gyakran ez azért fordul elő, mert a bizonytalan szeretet vagy a verseny a bussiness-nál történik. Ebben a hónapban kapcsolatba lépett velem, és megadta nekem a fröccsenő savanyúság rendjét. Standard feladat - gyorsan, fájdalmasan, örökre. Túl sok fuss nélkül. Csak a munka befejezése után kapok pénzt. Tehát most azt javaslom, hogy pénzt küldj nekem, hogy inaktívak legyek, ezt majdnem minden áldozatnak ajánlom. Ha nem kapok pénzt tőled, akkor az én emberem teljesíti a feladatot. Ha pénzt adsz nekem, a tétlenségem mellett megadom neked az ügyfelemmel kapcsolatos információkat. A megrendelés befejezése után mindig az előadót töltem, így lehetőségem van arra, hogy 1600 dollárt kapjak tőled az ügyfélről és a tétlenségről, vagy 4000 $ -t kapjanak az ügyféltől, de nagy valószínűséggel elveszíti az előadó

A BtC-ben, a Bitcoin címemben kapok átutalásokat - 15PRX8t7ixo2p1gwRNUo3guJu8MmjzcN7B
A fent említett összeg"

Erőlködnek a férgek, már a "nigériai levelek" nem hoznak nekik balekokat...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását