2024. április 29. - Péter

Gyurcsány a szabadság fontosságát hangsúlyozta

A szabadság megőrzése, továbbá az egymás iránti tisztelet, a megértés és az elfogadás fontosságát hangsúlyozta a kormányfő pészah alkalmából írt üzenetében; Gyurcsány Ferenc közleményét a kormányszóvivői iroda pénteken juttatta el az MTI-hez. Gyurcsány Fe
2008. április 18. péntek 15:37 - Hírextra

A zsidóság a szabadságát akkor kivívta ugyan, de ugyanezért az évezredek során sokszor újra meg kellett küzdenie - fejtette ki a miniszterelnök. Hozzzátette: a történelem során akárhány alkalommal is maradtak alul a küzdelemben, mindig élt bennük a remény, az újrakezdés ígérete.

A kormányfő szerint pészah ezt az üzenetet, a szabadság megőrzésének fontosságát és a megújulás reményét hordozza.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: E remény megerősítésére különösen nagy szükség van ahhoz, hogy a "szabadságunkat újra meg újra meg tudjuk védeni". Ebben a törekvésben és a reményben osztozunk mindannyian, akiknek fontos, hogy Magyarországon az egymás iránti tisztelet, a megértés és az elfogadás maradéktalan legyen - írta a miniszterelnök.

Pészah, a zsidóság egyiptomi fogságból való megszabadulására és kivonulására emlékeztető nyolcnapos ünnep szombat este kezdődik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását