2024. április 20. - Tivadar

Emelkedik a felsőoktatás támogatása

Megerősítik az állami szerepvállalást a felsőoktatásban, s az elkövetkező években emelkedik a terület támogatása - mondta Hiller István szakminiszter miután kedden a kormányfővel egyeztetett a népszavazás utáni teendőkről Parlamentben.
2008. március 18. kedd 13:43 - Hírextra

Jövőre a jelenlegi 223 milliárdról több mint 230 milliárdra, 2010-re pedig 241 milliárdra nő a terület támogatása - közölte.

A miniszter elmondta, hogy tájékoztatta a kormányfőt a Felsőoktatási Kerekasztal legutóbbi üléséről is.

Beszámolója szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatja a kerekasztal azon kezdeményezését, hogy a felsőoktatásban az államilag támogatott és költségtérítéses képzés között az átjárhatóság megmaradjon.

A szeptemberben induló tanévtől a költségtérítéses képzésben a hallgatók legjobban teljesítő 15 százaléka átkerül az államilag támogatott kategóriába. Ugyanakkor az államilag finanszírozott képzésben tanuló, leggyengébben teljesítő 15 százalék költségtérítéses formában folytathatja tanulmányait - mondta a miniszter.

Ezzel a lépéssel a magyar felsőoktatás egyik legjelentősebb igazságtalanságát szeretnék felszámolni - jegyezte meg.

Hiller István elmondta: a cél a minőség javítása, a felsőoktatás színvonalának emelése. Hozzátette: ennek érdekében mindenkivel - legyen szakmai vagy politikai szervezet - megbeszéléséket kezdeményez, és lehetőség szerint egyetértésre kíván jutni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását