2024. április 29. - Péter

Előzetesben a rettegett hacker

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a román hackert, aki több mint 2 millió dolláros kárt okozott az eBay aukciós portálra bejegyzettek számláinak törvénytelen használatával. A Vladuz álnevet használó bukaresti személyre először az amerikai titkosszolg
2008. április 18. péntek 15:49 - Hírextra

A hírszerzők arról értesítették 2005 áprilisában a román hatóságokat, hogy a világhálón egy olyan programot árulnak, amely az eBay portál honlapjának szakasztott mását generálja.

A román hacker ennek segítségével álhonlapokat létesített, és az úgynevezett adathalászat (phising) módszerével több felhasználó jelszavának és bankkártyaszámának birtokába jutott.

Az amerikai és a román hatóságok együttműködésének köszönhetően az előállított nevére csütörtökön éjszaka 29 napos előzetes letartóztatási parancsot adtak ki, mert állítólag újabb internetes támadásokra készült. Román tájékoztatási eszközök szerint a letartóztatás pillanatában Vladuz megpróbálta eltüntetni a nyomokat, és kidobott panellakása ablakából néhány hordozható számítógépet.

Az eBay vezetői pénteken megköszönték a román és amerikai hatóságok munkáját. A vállalat vezetőinek hálája érthető, hiszen a hacker egyben jelentős erkölcsi kárt is okozott az eBay-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását