2024. április 27. - Zita

Egy számítógépes játék miatt ölte meg

Szigorított munkatáborban letöltendő nyolc évi szabadságvesztésre ítéltek egy egyetemistát, aki egy számítógépes játék feletti nézeteltérés miatt annyira összeverte áldozatát, hogy az belehalt sérüléseibe.
2008. április 18. péntek 15:43 - Hírextra

Jevgenyij Zsukov, a Keleti Gazdasági-Humanitárius Egyetem 22 éves hallgatója a Lineage II. számítógépes játék szenvedélyes játékosa, akárcsak áldozata, Albert Nurijev taxisofőr volt.

A játékban a résztvevők szörnyekre vadásznak és klánokba tömörülnek, hogy sikeresebbek legyenek. Ufában két, egymással szembeálló, egyenként 30 fős klán működött, a Ku Klux Klan és a Platinum.
A virtuális szembeállásból valóságos lett, amikor Jevgenyij és Albert találkozott egy házibulin.

Mindkettő igyekezett bizonyítani, hogy a ő klánja a jobbik, s ezen jól összevesztek. A vita folytatása céljából megbeszéltek egy találkozót, s itt tört ki a halálos végű verekedés.

Az ügyész ugyan hét év börtönt kért a tettesre, de az áldozat felesége annyira felháborodott ezen, hogy a bíróság végül nyolc évi fegyházbüntetést szabott ki.

Korábban Albina, az áldozat nővére is játszott, de már kiszállt. Elmondta: fivére halála aligha állítja meg a többi résztvevőt, a játékban ugyanis hatalmas pénzek forognak. A virtuális fegyvereket és lőszereket valódi pénzért lehet megvenni, és Albina szerint csak egy íj 2000 dollárba - mintegy 300 ezer forintba - kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását