2024. március 29. - Auguszta

Az olimpiai láng megérkezett Thaiföldre

Az olimpiai láng péntek reggel megérkezett Thaiföldre, szigorú biztonsági intézkedések közepette, és a bangkoki repülőtérről rögtön egy luxusszállodába szállították, ahol Szirindhorn thaiföldi koronaherceg fogadja majd ünnepélyesen.
2008. április 18. péntek 10:45 - Hírextra
A bangkoki váltófutás közvetlenül az ünnepélyes fogadás után kezdődik, és a bangkoki kínai negyedből az aranytornyú volt királyi palota előtti nagy felvonulási térig tart 10 és fél kilométeren át.
Egy jelentős japán buddhista templom vezetése bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem hajlandók fogadni az olimpiai lángot annak japán váltófutásán - közölte Sinohara Kunihiko, Nagano városnak az olimpiai láng ottani útját szervező bizottsága főtitkára. Eredetileg a Zenkodzsi-templomnál lett volna a váltófutás startja április 26-án, de máshova helyezik át. Egy másik tisztségviselő elmondta, hogy a szerzetesek a templom és a hívek biztonsága érdekében döntöttek így.

A Jiji Press hírügynökség azonban idézett egy névtelenül nyilatkozó papot, aki elmondta, hogy a tibeti szerzetesekkel való szolidaritásból nem fogadják a pekingi olimpia lángját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását