2024. április 30. - Katalin, Kitti

Már készül A kis Vuk folytatása

Gát György rendező, producer már dolgozik A kis Vuk című 3D-s animációs film folytatásán, amelynek főhőse egy fehér mellű, hosszú orrú kis vörös róka lesz. A történetben emberek törnek az erdőre, a kis róka pedig az állatok vezére lesz.
2008. április 17. csütörtök 16:22 - Hírextra

A kis Vuk című 3D-s, egész estés animációs filmet forgatókönyvíróként és producerként is jegyző Gát György csütörtökön az MTI-nek felidézte, hogy Dargay Attila 1980-as évek elején készített filmjének, a Vuknak a folytatásával Jankovics Marcell kereste meg négy évvel ezelőtt. A film jogainak tulajdonosa a Pannónia Stúdió volt.

Dargay Attila "egy olyan örökérvényű filmtörténeti ügyletet hozott létre", melynek megfelelni lehetetlen volt - hangsúlyozta Gát György, hozzáfűzve, ez okozta azt is, hogy az eredetileg tervezetthez képest később készült csak el az alkotás.

Az új animációs filmnek korszerűnek kellett lennie, hisz Dargay Attila produkciója óta mintegy 30 év telt el. Gát György szerint alkotása "szellemiségében" egyenértékű a Vukkal. Dargay Attila és Fekete István "frenetikusan" egymásra találtak, ennek a hagyatéknak - a természetismeretnek, a történetvezetésnek, valamint a dramaturgiának - igyekeztek megfelelni.

Mint mondta, Magyarországon "bármely Vukkal" közönségsikert lehetne elérni, de ahhoz, hogy egy animációs film nemzetközileg is "ütőképes" legyen, az új, 3D-s technológiát kell alkalmazni. Hozzátette: a forgalmazási jogot már több külföldi cég megvásárolta.

Gát György megemlítette: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy "a nagy animációs idők visszajöjjenek". Úgy vélte: az animációs filmek sikere arra sarkallja a finanszírozókat, hogy érdemes az ágazatba fektetniük, ehhez kapcsolódva kitért arra, hogy építenek egy új 3D-s animációs stúdiót.
Gát György jövőbeni tervei között említette, hogy A kis Vuk folytatása mellett Eisenstein, a jégmezők lovagja című filmjéből szeretne 3D-s fantasy animációt készíteni.

A kis Vukot csütörtöktől vetítik a magyar mozik. A történet kezdetén Vuk és családja egy természetvédelmi területen élnek. Vadorzók törnek az erdőre, megölik kis Vuk édesanyját, míg apját, Vukot elkábítják és eladják egy vándorcirkusznak. Kis Vuk apja és a többi állat kiszabadítására indul a helyi vadőr kerekes székes fia és nagyothalló kutyája segítségével. Kis Vuknak Csőre Gábor, Vuknak Gálvölgyi János, a cirkuszigazgatónak Reviczky Gábor, feleségének Borbás Gabi, lányának pedig Gubás Gabi kölcsönzi a hangját. A helyi vadőrt Bodrogi Gyula, míg Kárkár varjút Ganxta Zolee szólaltatja meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását