2024. május 7. - Gizella

Az MDF-nek nem tetszik az Index írása

Az MDF helyreigazítást kért az Index hírportálnak a Nemzeti Adószabadság Programjáról szóló írása miatt, a hírportál csütörtök délutánig azonban nem közölte a helyreigazítást - tájékoztatta az MDF szóvivője az MTI-t. Az Index még a nap folyamán közzéteszi
2008. április 17. csütörtök 19:50 - Hírextra
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője közleményében felidézi: az Index hírportálon "Ízekre szedjük az MDF adócsomagját" címmel szerdán hosszú cikk jelent meg az MDF Nemzeti Adószabadság Programjáról.

"A súlyos szakmai tévedésektől hemzsegő írás tételes cáfolatát az MDF a cikk megjelenését követően azonnal elküldte az Index szerkesztőségének, amely azonban, szóbeli ígéretük ellenére, a helyreigazítást azóta sem közölte le, válaszunk, úgy tűnik, cenzúra áldozata lett" - írja.
A szóvivő szerint az írás színvonalára rávilágít a szerző "első és legelemibb tévedése", mely szerint 2006-ban már volt adóamnesztia Magyarországon. Magyarországon adóamnesztia sosem volt - közli, majd hozzáteszi: a szerző összekeveri a színlelt szerződések megszüntetésére adott 2006-os "türelmi időt” az adóamnesztiával.

Az MDF bízik abban, hogy az "Index szerkesztősége belátja mind szakmai, mind újságírói etikai szempontból súlyos tévedéseit", és helyreigazítási kérelmük "mihamarabb közlésre kerül" - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Tevan Imre, az Index egyik főszerkesztő-helyettese csütörtökön az MTI megkeresésére elmondta, szerkesztőségüknek az az álláspontja, hogy legfeljebb két ponton merülhet fel, hogy félreértés történt.
Az MDF reakcióját és a szerkesztőség arra adott válaszát még a nap folyamán közzéteszik portáljukon - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását