2023. február 4. - Ráhel, Csenge

Viszlát szuri! - Inzulin szájon át

Izraelben megkezdődött a szájon át szedhető inzulin klinikai vizsgálata: a készítményt egy izraeli gyógyszercég fejlesztette ki. A cukorbetegség, amelynek kezelésére ez a gyógyszer szolgál, az egyik legelterjedtebb krónikus megbetegedés, amely a vezető
2008. április 17. csütörtök 19:43 - Hírextra
Jelenleg világszerte mintegy 200 millió ember szenved diabéteszben, s az előrejelzések szerint 2025-re számuk eléri a 333 milliót.

Az inzulin-kapszulákat az Oramed Pharmaceuticals fejlesztette ki. A cég márciusban fejezte be gyógyszer klinikai tesztelésének első fázisát, amikor egészséges önkénteseken vizsgálták, hogy mennyire biztonságos a készítmény, valamint különböző adagolások hatékonyságát elemezték - olvasható a Medical News Today című angol nyelvű honlapon.

A klinikai vizsgálatoknak úgynevezett 2A fázisa most kezdődött el a jeruzsálemi Hadassza kórházban. Első lépésben a készítményt tíz, úgynevezett 2-es típusú, azaz időskori diabéteszben szenvedő betegen próbálják ki. Amennyiben a vizsgálatoknak ebben a fázisában is bebizonyosodik az inzulin-kapszula biztonságos volta és hatékonysága, a kutatók a betegek nagyobb csoportját vonják be a klinikai tesztelésbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását