2024. május 22. - Júlia, Rita

Csáky papíron is távozott

Csáky András hétfőn reggel írásban bejelentette a házelnöknek, hogy kilép az MDF frakcióból és a továbbiakban "független ellenzéki képviselőként" kíván dolgozni a parlamentben - értesült az MTI.
2009. március 16. hétfő 10:40 - HírExtra
Szili Katalin az információt megerősíteve elmondta: a politikus reggel vitte be a házelnöki titkárságra az erről szóló dokumentumot.Hozzátette: Csáky András a levélben jelezte, független képviselőként is maradna jelenlegi bizottsági helyén, az egészségügyi bizottságban.

Az Országgyűlés elnöke emlékeztetett arra: mivel így 10 fő alá csökkent az MDF frakció létszáma, három nap múlva megszűnik a párt képviselőcsoportja. Ha ezt addig a frakcióvezető nem jelenti be, akkor csütörtökön a házelnök állapítja azt meg. (Kivéve, ha a következő három napban egy független képviselő csatlakozik az MDF frakcióhoz, amire egyszer már volt példa.)

Szili Katalin kitért arra: a csütörtöki házbizottsági ülésen várhatóan már témaként szerepel a kialakult helyzet.

Csáky András távozása a házelnöki bejelentéssel vált hivatalossá. A politikus március 9-én bejelentette ugyan, hogy nemcsak a Magyar Demokrata Fórumból, hanem a parlamenti képviselőcsoportból is kilép, ennek nem volt semmilyen hivatalos nyoma.

A politikus azért döntött így, mert szerinte a Bokros Lajos vezette EP-lista elfogadásával a párt feladta politikai hitvallását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását