2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tűzoltók magukról, másként

Tűzoltók másként címmel a képzőművészetet kedvelő és művelő tűzoltók számára hirdet pályázatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Lánglovagok Egyesülete az országos tűzoltó nap alkalmából - tájékoztatták az MTI-t szerdán a pályázat kiírói.
2008. április 16. szerda 17:01 - Hírextra
A pályázaton kizárólag hivatásos, önkéntes köztestületi, vagy létesítményi tűzoltóság állományába tartozó, aktív vagy nyugdíjas tűzoltók, illetve önkéntes tűzoltó egyesületi tagok vehetnek részt.

A pályázók szabadon választott témában, maximum 10 - legfeljebb 50x70 centiméter nagyságú - festményt vagy grafikát, esetleg bármely más sík, de nem fotótechnikával készült képet nevezhetnek - írta a Lánglovagok Egyesületének elnöke.

Kis-Guczi Péter közlése szerint az alkalmi zsűri által elbírált, s legjobbnak ítélt alkotásokat Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központban mutatják be az országos tűzoltó nap alkalmából május 2-án nyíló kiállításon. Az alkotásokat egy hétig láthatják majd az érdeklődők.

Az országos tűzoltó napot 1991 óta tartják május 4-én. A magyar tűzoltóságok tagjai azonban már 1834. május 4. óta minden évben megemlékeznek Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását