2024. április 28. - Valéria

Ötpárti egyeztetés az adóreformról

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint már nincs értelme tovább alakítgatni a túlhaladott, rossz adótörvényeket. Egy gyökeresen új szabályozásra, valódi adóreformra van szükség. Az MDF által kezdeményezett csütörtöki négypárti, majd az SZDSZ kérésér
2008. április 16. szerda 14:13 - Hírextra
Az MDF bízik abban, hogy a pártok építő javaslatokkal érkeznek szakmai egyeztetésre, hiszen a cél ma nem az egyes programok, javaslatok kisajátítása, hanem a gyökeres adóreform együttes megalkotása kell legyen. A találkozó célja, hogy a pártok közösen terjesszenek adótörvény-csomagot a Ház elé, majd fogadják is el azt.

Cselekvő, konstruktív ellenzéki pártként a Magyar Demokrata Fórum mindig is az észérveken alapuló, szakmai párbeszéd híve volt. Most megnyílt a lehetőség arra, hogy parlamenti többség sorakozzon fel az adóreform fontos, elvi egyetértésen alapuló elemei mögé. Az MDF azért kezdeményezte az eredetileg négypártira tervezett, majd az SZDSZ kérését tiszteletben tartva (a párt ragaszkodott a kormánypárti MSZP részvételéhez) ötpártivá bővült találkozót, hogy a rövidtávú pártérdekeket szem előtt tartó, érzelmektől túlfűtött egymás mellett való elbeszélés helyett az ország érdekében higgadt, szakmai vita induljon meg a parlamenti erők között.

A csütörtöki egyeztetés során megvitatásra kerül a Magyar Demokrata Fórum által javasolt, négy pillérre épülő Nemzeti Adószabadság Programja, amelynek főbb elemei az egyszeri adóamnesztia, az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó, a háromkulcsos áfa bevezetése, valamint az örökösödési adó eltörlése. Az MDF bízik abban, hogy a találkozóra építő, szakmai javaslatokkal érkeznek csütörtökön a pártok. Az MDF-nek nem a Nemzeti Adószabadság Programjának kisajátítása a célja, hanem egy valódi, hatékony adóreform parlamenti többség általi közös megalkotása. A találkozó célja tehát, hogy a pártok közösen terjesszenek adótörvény-javaslatot az Országgyűlés elé, majd fogadják is el azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását