2024. április 28. - Valéria

Közös egyházi kampány

Közös kampányt szervez a katolikus, a református és az evangélikus egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azért, hogy minél többen rendelkezzenek az idén személyi jövedelemadójuk 1 százalékának felajánlásáról.
2008. április 16. szerda 16:51 - Hírextra
A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Mazsihisz vezetői a közös kampányt pénteken sajtótájékoztatón jelentik be - közölte az MTI-vel szerdán a Mazsihisz sajtóirodája.

A kampány a résztvevő felekezetek szolgálata iránti társadalmi szolidaritás megerősítését hivatott szolgálni, amivel "a Magyarországon tapasztalható megosztottság és széthúzás aggasztó jelenségével szemben a szolidaritás és a párbeszéd fontosságára kívánják felhívni" a figyelmet - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint az egyházakat Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Bölcskei Gusztáv püspök, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke, Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke és Ittzés János evangélikus elnök-püspök képviseli a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia székházában tartandó pénteki eseményen.

Az egyházi vezetők szólnak majd a vallás, illetve az abból táplálkozó társadalmi szolgálat jelentőségéről. Magyarországon évente csaknem egymillió ember érintkezik a négy történelmi egyház által fenntartott szociális, oktatási rendszerrel, amelynek fennmaradása és fejlődése közös érdeke az egyházaknak és a társadalomnak - tette közzé a Mazsihisz sajtóirodája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását