2024. május 4. - Mónika, Flórián

Obama bin Laden - áthallásos baki

Vajon "Obama bin Laden" fenyegetést jelent az Egyesült Államokra? - vetette fel a kérdést W. Dean Singleton, az AP elnöke a hírügynökség egy washingtoni rendezvényén.
2008. április 16. szerda 07:31 - Hírextra

A legnagyobb és legrégebbi amerikai hírügynökség vezetője elszólta magát. Tévesztését maga Barack Obama, a demokrata elnökjelöltség megszerzésére törekvő szenátor korrigálta.

"Oszama bin Ladenről van szó" - igazította ki sietve az afro-amerikai politikus az AP elnökét, aki éppen neki tett fel kérdést Afganisztánnal, az iraki amerikai jelenléttel és az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével kapcsolatban. Bakiját visszafojtott kuncogás kísérte az újságírók között a hírügynökség idei, ebéddel egybekötött országos tanácskozásán.

Barack Obama az esemény díszvendége volt. Az egyhangúnak induló ebédről - a demokrata politikus hosszasan fejtegette szinte unalomig ismert nézeteit több kérdésben - sokan korán távoztak. Ők már nem hallhatták az AP-elnök elszólását, aki azonnal elnézést kért.

Obama a baki kapcsán megjegyezte: "ez is része mindannak, amin keresztülmentem az utóbbi hónapokban, és ezért rendkívüli dolog, hogy talpon maradtam". Obamának a kíméletlen előválasztási versenyben már többször cáfolnia kellett például azt a híresztelést, hogy muszlim vallású. Egyes konzervatív hírmagyarázók, köztük a véres tollú Ann Coulter rendre Huszein Obamaként emlegeti írásaiban a szenátort; középső nevének hangoztatásával párhuzamot teremtve közte és a megbuktatott iraki diktátor, Szaddám Huszein között.

Singleton az 1100 vendég előtt igazi közönségsikerként mutatta be Obamát, ez volt ugyanis az első olyan AP-ebéd, amelyre minden jegy elkelt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását