2024. május 7. - Gizella

Debrecen Maraton több ezer indulóval

Debrecen idei legjelentősebb sportrendezvényének számít a vasárnapi Buda-Cash Debrecen Maraton, amelyen az előző évekhez képest mintegy egyötödével népesebb, több ezer fős mezőny indulása várható.
2008. április 16. szerda 13:07 - Hírextra
A Debrecen városa és az Oxigén Klub által jegyzett, sorszáma szerint ötödik nagyszabású viadalon idén a magyarok mellett olasz, román, szerb, finn, szlovák, szlovén, lengyel és francia versenyzők vesznek részt, s a szervezők minden követ megmozgatnak, hogy kenyai futók is legyenek a mezőnyben.

A verseny szerdai, debreceni sajtótájékoztatóján Hajdú Károly főszervező, az Oxigén Klub társelnöke elmondta, a jelenlegi helyzet szerint mintegy 600-an állnak rajthoz a 10 km-es, a 20 km-es és a maratoni távon, míg a 3,5 km-es gyerekmaratonon – amelyen a nevével ellentétben nemcsak gyerekek futhatnak – a megyei mozgósításnak betudhatóan sok ezer fő indulására számítanak. A verseny Debrecen belvárosából, a Kossuth térről startol, míg a célterület a nagyerdei övezetben, a Debreceni Egyetem előtti téren lesz. A több évtizedes hagyományokra visszatekintő Budapest Maraton után a debreceni erőpróbán indul a legtöbb külföldi versenyző.

A szervezők a tavalyi hibából tanulván – hangsúlyozva, hogy nem ők, hanem a MASZ pályahitelesítője mulasztott 2007-ben a táv felmérésénél – már két különböző társasággal is lemérették az idei útvonal pontos hosszát, mi több, a Magyar Atlétikai Szövetségnek el is küldték a dokumentumokat jóváhagyásra.

A nevezések alapján a viadalon rajthoz áll a magyar csúcstartó Földingné Nagy Judit, valamint a tavalyi győztes Farkas Katalin is. A szervezők ezúttal is honorálják a kiemelkedő eredményeket, optimális esetben mintegy ötmillió forintos pénzdíjat osztanak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását