2024. április 18. - Andrea, Ilma

A részeg buszsofőr sem ritka

Járványszerű méreteket öltött az ittas állapotban való gépkocsivezetés Kárpátalján, ahol sok buszsofőr is beszeszelten ül a volán mögé.
2008. április 16. szerda 11:29 - Hírextra
Ungváron egy menetrendszerűen közlekedő zsúfolt kisbusz egyik utasa hárított el egy tömegbalesetet hétfőn azzal, hogy visszarántotta a feltehetően ittas vezető által a népes járdára irányított jármű kormányát. A "mentőakció" során az utas válla megsérült, de a buszvezető a történtekből semmire nem emlékszik - jelentette az uzhgorod.net.ua internetes hírújság.

A cikk szerint a közlekedési rendőrök naponta 20-30, sőt nem ritkán 50 ittas vezetőt szűrnek ki Kárpátalja útjain. A megyében jelenleg 2731 eljárás folyik ittasan vezető autósokkal szemben, ami - rendőrségi vélemény szerint - az 1,3 milliós lakosságszámhoz képest igen magas arány. A helyzet odáig fajult, hogy a sok emberért felelős buszvezetők egy része is a pohárhoz nyúl munka közben. Az idén 12 buszsofőrt értek ittas vezetésen Kárpátalján, amelynek útjain heti átlagban 1-2 buszbaleset történik.

A megyei közlekedésrendészet vezetői szerint azért sok az ittas vezető, mert a bíróságok elnézően kezelik a kérdést. Igaz, az utóbbi időben szigorodtak az ítéletek, mert míg korábban tízből csak egy esetben vonták be a "módosult tudatállapotban" lévő gépkocsivezetők jogosítványát, addig most minden második ittas sofőrt eltiltanak a járművezetéstől. Az év eleje óta a közlekedési rendőrök is fokozott erővel igyekeznek kiszűrni az ittas vezetőket. Ennek köszönhetően az első negyedévben a múlt év azonos időszakához képest 15 százalékkal csökkent a balesetek és 21 százalékkal a halálos szerencsétlenségek aránya Kárpátalján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását