2024. május 6. - Ivett, Frida

Virág-világkiállítás Budapesten

Először ad otthont Magyarország Európa legnagyobb szabású nemzetközi vándor virágkiállításának és kertészeti bemutatójának, a Floraliának, április 26. és május 4. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A rendkívül látványos bemutató 12 ezer négyzetm
2008. április 15. kedd 16:30 - Hírextra

A kiállítást - amelyre számos látogató érkezik majd külföldről is - a Magyar Kertészeti Tanács és a Hungexpo Zrt. rendezi, szakmai szervezője pedig a Dísznövény Szövetség és Terméktanács.
Növénykülönlegességek, élő és száraz virágokból készített virágkötészeti alkotások, cserjék, fákból, évelő és egynyári növényekből épített kertek, rózsa- illetve tetőkertek, különböző sivatagi, egzotikus, valamint virágzó dísznövények, bonszájok, orchideák láthatók majd az A és az F pavilonban, itthon soha nem látott kínálatban - ígérik a szervezők.

A dísznövények mellett a hazai zöldség-, gyümölcs-, szőlő- és gyógynövénytermesztés különlegességeit is felvonultatja.

Kuriózum lesz a bükkábrányi leletek bemutatása illetve a nem látók számára épített pavilon, ahol a különféle kertészeti termékeket tapintással, szaglással és ízleléssel lehet felismerni.

Belgium, Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Tajvan és a kínai megapolisz, Sanghaj kiállítói a saját országukban honos, jellegzetes virágokat hozzák el a kőbányai vásárvárosba,.

A F pavilonban lehet majd vásárolni 80 kiállító portékáiból, a növényeken kívül biotermékekből, hungarikumokból, mézből, pálinkából. Szaktanácsadással és más szakmai információkat is nyújtanak a hozzáértők a látogatóknak.

Lesznek tudományos konferenciák, szakmai és kulturális programok, szakember-találkozók, termékkóstolók, szórakoztató műsorok is.

Flóra ünnepe a megújulásé: Floralia a rómaiak egyik legnagyobb, évente megrendezésre kerülő ünnepe volt, amelyet eleinte a gabonavirágzás idején, később április vége és május eleje között tartottak.

Floralia néven Belgiumban már 200 éve, Európa számos más országában több mint 100 éve tartanak kertészeti kiállításokat, virágparádékat.

A Floraliák Nemzetközi Szövetségét az Európai Unió öt jelentős kertészeti ágazattal rendelkező országa 2005-ben alapította. Belga kezdeményezésre jött létre és Magyarország is a tagja.
A floráliák sikeresen ötvözik az igényes szakmai elvárásokat a show jellegű, a nagyközönségnek szóló szórakoztató elemekkel. A cél, hogy a kiállítás egyszerre látványos, interaktív és szórakoztató legyen - olvasható a szervezők közleményében.

A budapesti kiállítás fővédnöke Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, akit az esemény 26-i megnyitására is felkértek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását