2024. április 28. - Valéria

Börtönmissziós imahét kezdődött

Kezdetét vette hétfőn a nemzetközi börtönmissziós imahét, amelyen a fogvatartottakért, hozzátartozóikért és az igazságszolgáltatás, valamint a büntetés-végrehajtás intézményeinek jó működéséért fohászkodnak - közölte az MTI-vel Roszik Gábor, a Magyar Test
2008. április 15. kedd 08:00 - Hírextra
A társaság elnöke, egykori MDF-s képviselő tájékoztatása szerint az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett programsorozaton kétezer-ötszáz vallási közösség vesz részt Magyarországon, világviszonylatban pedig a Nemzetközi Testvéri Börtöntársaságon keresztül 113 országba jut el az a kiadvány, amelynek szövegét felolvassák az egyházközségek esti imaheti rendezvényein.

Roszik Gábor arra is kitért, hogy nem csak a gyülekezetekhez, hanem a börtönökhöz is eljut Ronald W. Nikkel, a nemzetközi szervezet elnökének üzenete, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy "a büntetésen túl ott van az elkövető, akinek az élete téves vágányra jutott és összeütközésbe került a társadalommal".

A magyar szervezet elnöke rávilágított, hogy a bűn elkövetésén túlmenően az áldozatok és az elítéltek családját egyaránt látni kell, amelyek átmenetileg vagy végleg apa, illetve anya nélkül maradtak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy "el kell azon tűnődni: mi történik az elítéltekkel, miután letöltötték büntetésüket, amikor visszakerülnek a társadalomba".

A Magyar Testvéri Börtöntársaság vezetője azt is elmondta, hogy az egyház fontos feladatainak egyike a bűnmegelőzés, ennek megfelelően a négy történelmi felekezet képviselői meghívást kaptak az Országgyűlés által 2003-ban alapított Nemzeti Bűnmegelőzési Bizottságba. Ennek az a feladata, hogy folyamatosan koordinálja a tárcák között a társadalmi bűnmegelőzést, kimunkálja a hatékony társadalmi és szakmai együttműködés kereteit és feltételeit, továbbá képzési, kutatási programokat kezdeményezzen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását