2024. április 26. - Ervin

Volán buszok járnak majd a BKV-sztrájk alatt?

A főváros vezetése tárgyalásokat kezdeményez a Volán társaságokkal, hogy a pénteki BKV sztrájk idején a BKV fő vonalain biztosítani lehessen a tömegközlekedést - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésének döntését a Városháza kommunikációs igazg
2008. április 14. hétfő 11:36 - Hírextra
Nyáry Krisztián közölte azt is, hogy a városvezetés egyetértett a 4-es metró első szakaszához igényelt EU-támogatás pályázatával, amit a hónap végén véglegesíthet a Fővárosi Közgyűlés. Ezt követően benyújtják a pályázati dokumentációt a kormánynak. A projekt összköltsége 353 milliárd forint, ebből 293 milliárd a pályázati rész. A 2007 előtti kiadások és a kapcsolódó beruházások egy része 61 milliárd forint értékben nem elszámolható - jegyezte meg az igazgató.

Az ülés résztvevőitől az MTI megtudta azt is, hogy a 4-es metróhoz még az idén EU-forrásokat remél a főváros és az állam. Az országos költségvetésben ugyanis 50 milliárd forintot oly módon terveztek a 4-es metróra, hogy azt az EU támogatásból finanszírozzák. A 4-es metró I-II szakaszának összköltsége egyébként 517 milliárd forint a kabinet elé került előterjesztés szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását