2024. március 29. - Auguszta

Marilyn Monroe jogdíjmentes lett?

Nem kell fizetni jogdíjat Marilyn Monroe örökségének felhasználása után, mivel egy New York államban érvényes törvény szerint az ilyenfajta jogdíj az érintett személy halálával megszűnik. Így döntött egy New York-i kerületi bíróság, amely megállapította,
2008. április 14. hétfő 10:15 - Hírextra

Negyvenhat évvel a halála után Hollywood szexszimbóluma még mindig pénzcsináló gép. A mestere, Lee Strasberg családjára hagyott örökséget kezelő MMLLC-nek eddig 30 millió dollárt jövedelmezett. Csak a múlt évben 8 milliót kasszíroztak, amikor árverésre bocsátották Marilyn egyes személyes tárgyait. A legtöbbet azonban a jogdíj hozott, amely érvényesült mindenre, ami vele volt kapcsolatos. A New York-i bíróság döntése azonban bezárta ezt az aranybányát. A döntés azután született, hogy a sztár kedvenc fotósainak, Sam Shawnak és Milton Greennek az örökösei pert indítottak az általuk készített felvételek jogaiért az MMLLC ellen. Shaw készítette többek közt a híres fellibbenő szoknyás képet a Hét évi vágyakozás című film standfotósaként.

A döntés a jogok megszűnéséről csak a New York-i MMLLC számára kedvezőtlen, a fotósok örökösei, akik Hollywoodban élnek, ahol ez a törvény nem érvényesül, ezzel megszerezték az MMLLC-től megvont jogdíj feletti rendelkezést. Ezek után boldogan nyilatkozták, hogy publikussá teszik, természetesen nem ingyen, Monroe eddig ismeretlen intim fotóit.

Az ügy azonban nem zárult le. Az MM-örökséget kezelő cég fellebbezést jelentett be - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását