2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Divízió I-es jégkorong-vb: sima győzelem a litvánok ellen

A remek emberelőny-kihasználásának köszönhetően 6-0-ra nyert a magyar jégkorong-válogatott a litván csapat ellen a szapporói divízió I-es világbajnokság második fordulójában.
2008. április 14. hétfő 13:27 - Hírextra
2. forduló:
Magyarország-Litvánia 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
-----------------------------------------
gól: Vas M. (11.), Ocskay (12., 59.), Palkovics (30.), Kovács (37.), Ladányi (60.)

Jó hangulatot teremtett a magyar csapatnál, hogy a nyitókörben az észteket sikerült fordulatos meccsen 5-3-ra legyőzni, és bizakodásra adott okot, hogy a feljutásra esélyes ukránok - akik tavaly még a világelitben szerepeltek - hétfőn sem pörögtek igazán, csak a második harmad vége felé, emberhátrányban szerzett góllal fordítottak aktuális riválisuk, az észt alakulat ellen. A litvánok a házigazda elleni 0-5-tel rajtoltak vasárnap.

Mindezek után két kivédekezett emberhátrány után a magyarok kerültek előbb szimpla majd dupla fölénybe, és mindkettőt gólra váltották. Előbb Vas Márton - akinek testvére, János helyi idő szerint kedd este érkezik meg az Egyesült Államokból - saját kipattanóját vágta be, majd Ocskay nem hibázott közelről. Mindkétszer a hátvéd Horváth adta a gólpasszt. A litvánok nem igazán tudták veszélyeztetni Szuper kapuját.

A folytatás sem volt nehéz. Palkovics bravúrosan, a kapu mögötti plexiről visszapattanót csúsztatta be - ugyancsak emberelőnyben -, majd a kapusbot eldobásáért megítélt büntetőt Kovács értékesítette. Neki ez már a harmadik találata volt a tornán. A harmad krónikájához tartozik még, hogy Tokaji megsérült, amikor Slikas palánkra lökte őt hátulról.

A záró felvonásban Ladányi, Kovács és Horváth hagyott ki ordító helyzetet, végül az utolsó percekben Ocskay és Ladányi még "beköszönt".

A magyarok a keddi szünnap után szerdán - közép-európai idő szerint 13 órakor - a házigazda japánokkal találkoznak. Az az összecsapás már befolyásolja a feljutást.

A nap másik meccsén:
Ukrajna-Észtország 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Később:
Japán-Horvátország 13 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását