2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Braun Ákos furcsa Eb-je

Felemás érezésekkel beszélt a lisszaboni Európa-bajnokságon szerzett bronzérméről Braun Ákos, a paksiak dzsúdósa, mivel a 2005-ben az Év sportolójának választott cselgáncsozó lemaradt a pekingi olimpiáról.
2008. április 14. hétfő 16:33 - Hírextra
Sikeresnek vagy sikertelennek ítéli meg a portugáliai Eb-t?
"Egyfelől nagyon örülök, hogy a balszerencsés Világkupa-sorozat után végre ismét dobogóra állhattam egy világversenyen. Két hete kaptam egy injekciót a fájó csuklómba, így hosszú idő elteltével először nem éreztem fájdalmat a fogások közben, aminek meg is lett az eredménye.

 Korábban sokszor fel se mentem a tatamira a sérülés miatt, amely éppen a kedvenc technikáimban akadályozott, és voltaképpen erre ment rá az egész olimpiai szereplésem. Szóval jó volt három év után ismét a dobogóra állni, ráadásul egy gyönyörű belső combdobással fejeztem be a bronzmeccset"

- Hogyan értékeli azt, hogy a 2005-ös világ- és Európa-bajnoki cím mellett egyetlen olimpián sem tudott elindulni?

"Ez fájó pont, négy éve hét ranglistaponttal, azaz épphogy egy hajszálnyival maradtam le Athénról, idén pedig, amikor a kvótához meg kellett volna nyernem az Eb-t, az elődöntőben engem kétszer intettek, a belgát pedig egyszer, ennyin múlt. Bosszantó az egész, de ezen már aligha változtathatok, úgyhogy igyekszem megőrizni a pozitívan hozzáállásomat."

- Harmincévesen hogyan tervezi a folytatást?

"Erről még nem érett meg bennem a döntés. Annyi bizonyos, hogy ha edzőm is úgy akarja, segítek klubtársamnak, Mészáros Anettnek az olimpiai felkészülésben, korábban is sokszor gyakoroltunk együtt. Mivel a dzsúdóból nem tudok megélni, természetesen a civil életben is egyre inkább meg kell állnom a helyem, jelenleg éppen egy családi vállalkozást szeretnénk elindítani. Szóval egyelőre gondolkozom, mérlegelek, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Most boldog ember vagyok."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását