2024. május 4. - Mónika, Flórián

Borjúpaprikás, sztrapacskával a fedélzeten

Változatosabb, izgalmasabb ízeket felvonultató új menüsort fogyaszthatnak a magyar légitársaság 37 ország 50 célállomására közlekeső napi 140 járatának utasai.
2008. április 14. hétfő 17:27 - Hírextra
szséges és választékos menüsorok mellett. Bár a költségtakarékosság híve a Malév, nem enged a fedélzeti ellátás minőségéből, sőt fejleszteni kívánja azt" - mondta az MTI tudósítójának Leonov Péter, a Malév vezérigazgatója egy Boeing 737-700-as gép fedélzetén hétfőn délben.

Amint a légitársaság jelen lévő vezetői hangsúlyozták, a fedélzeti ellátás minősége is szerepet játszhat abban, hogy a tervek szerint az idén 9 százalékkal emelkedjen utasforgalmuk.

Az összes utas 85 százaléka utazik turistaosztályon, ám ők is meleg ételt kapnak reggeli, ebéd és vacsora idején, ugyanakkor a 150 percnél rövidebb menetidejű járatoknál bevezetett szendvicsek választékát is igyekeznek javítani.

Tavaly 3,3 millió utast szállított a Malév és 550 ezer adag meleg étellel szolgálták ki őket az utaskísérők. A hétfői tájékoztatón Majtán György, a Budapest Aeroservice Kft., azaz a fedélzeti ellátásért felelős cég vezérigazgatója kalauzolta az újságírókat a modern nagyüzemben, ahol minden nap több mint százféle étel készül. Minden héten más a menü - ugyanaz az étel ugyanis csak minden ötödik héten ismétlődhet, hogy így a törzsutasoknak kedvezzenek.

Számos egyéni igénynek kell eleget tenniük: a különféle allergiára, vallási előírásokra, betegségekre figyelve. Ma már egyre többen vegetáriánusok, rájuk is gondolnak. Mindezt már a jegyrendelésnél hasznos jelezni az utasnak, de legkésőbb felszállás előtt 48 órával.

A Budapest Aeroservice Kft. a Malévon kívül tucatnyi külföldi légitársaság fedélzeti ételeit készíti el, valamint a charterek és kormánygépek utasait is ők látják el étellel-itallal. Nyáron többszöröse az elkészített fogások száma a télinek, a megnőtt forgalom miatt - ilyenkor 160-féle ételt főznek-sütnek a legkorszerűbb konyhai gépekkel, majd azokat profi gépek hűtik, illetve melegítik.
A húsfélék terén is újítanak: a szürkemarha, a bárány, a lazac, a fogas, a csirke, a pulyka, a borjú és a kacsa egyre kedveltebb alapanyag, míg a sertéshús hátrébb szorul a választékban.

A rövid utakra szóló szendvicsek csupán pár éve kerültek a választékba, követve ezzel a nemzetközi trendeket: a külföldi légitársaságok már előtte is csupán ezzel kínálták a turistaosztályon néhány óráig utazókat. De az italválaszték számukra is széles, és a szokásos "sonkás-sajtos" kínálaton is igyekeznek újítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását