2024. május 20. - Bernát, Felícia

Árhullám a folyóinkon

A hét végi esőzések miatt árhullám alakult ki két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyón; a Tisza mentén Tiszabecs és Vásárosnamény között, illetve a Túr teljes hazai szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn a Felső-Tisza-vidéki Környe
2008. április 14. hétfő 15:25 - Hírextra

Bodnár Gáspár igazgató elmondta: a folyók vízgyűjtő területén, Kárpátalján átlagosan 50, de helyenként a 70 millimétert is meghaladta a csapadék mennyisége, míg Erdélyben szintén 50 millimétert mértek.

A Tisza Tiszabecsnél két nap alatt három, a Túr Garbolcnál pedig 1,8 métert áradt.
A folyók árhulláma helyenként elérte a töltéslábakat, ezért az előírtaknak megfelelően fokozott figyelőszolgálatot látnak el a vízügyi dolgozók a védvonalak mentén.

Bodnár Gáspár megjegyezte, hogy a Tisza és a Túr határon túli szakaszán már tetőzött az áradás, de a magyarországi folyórészeken még további vízszintemelkedésre számítanak.

A vízügyi igazgatóság vezetője szerint a Tiszán az ár várhatóan I. fokú szintnek megfelelő vízmagassággal vonul majd le, míg a Túron még másfél méteres emelkedésre számítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását