2024. április 27. - Zita

Loptak a Kézilabda Szövetségben?

Pénzügyi visszaéléssel gyanúsítják Hasszán Musztafát, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyiptomi elnökét. A Financial Times Deutschland című lap szerint a sportvezető 2000 decembere és 2007 júniusa között utazásai során összesen 354 251 euró költség
2008. április 13. vasárnap 07:34 - Hírextra
"Többször jeleztem már, hogy az utazással kapcsolatos kiadásokat a megfelelő számlákkal igazolni kell, ez azonban nem történt meg" - mondta Jürg Steib, az IHF belső pénzügyi ellenőre. "A gazdasági igazgatónak, a spanyol Miguel Rocának kell a számviteli törvények betartására ügyelni, az ő felelőssége, hogy az elnök nem tud az útjaival elszámolni."

Musztafa nyugodtan reagált a megjelent írásra.

"Nekem még senki sem szólt, hogy számlákat kell adnom az útiköltségekről. Fél évvel ezelőtt hallottam erről először. Az IHF tanácsa 2007. december 17-18-i ülésén foglalkozott ezzel a témával és úgy határozott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan elég, ha jelzem, mennyibe került egy-egy utazás, ezeket a kiadásokat nem kell számlákkal igazolnom. A kiadásaimat az útjaimat szervező utazási iroda igazolja."

Steib erről annyit mondott: a pénzügyi ellenőrzés során egyetlen ilyen igazolást sem talált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását