2022. augusztus 19. - Huba

Döntő ütközetre van szükség

Csak az ötödik mérkőzés határoz arról, hogy a Vasas vagy a Honvéd játszhatja a döntőt az Egerrel a férfi vízilabda-bajnokságban. A fővárosi élcsapatok elődöntős párharcában szombat este a Vasas nyert, s ezzel 6:6-ra alakította a nyolc pontig tartó csatáro
2008. április 13. vasárnap 07:53 - Hírextra
Eredmények, rájátszás:
elődöntő, 4. mérkőzés:

TEVA-VasasPlaket – Domino-Honvéd 11-10 (2-2, 2-2, 1-2, 4-3 - 2-1, 0-0) - hosszabbítás után
Az állás: 6:6

A Komjádi uszodában rendezett szombat esti összecsapás tétje egyértelmű volt: ha nyer a Honvéd, döntős, Vasas-diadal esetén viszont a Kőér utcába kiírt szerdai, ötödik meccsre marad a döntés, hogy Kovács István legénysége, avagy a Földi László irányította angyalföldi gárda vívhat-e meg a Szeged búcsúztatásával már korábban finalista Egerrel a bajnoki címéért.

A pontállást illetően a Komjádi uszodába 6:4-es vezetés birtokában érkező kispesti alakulat kapott előbb lábra, amit Szivós Márton bombagólja is jelzett. Az első szünetre azonban az egyenlő erők küzdelméről árulkodó döntetlennel vonultak el a csapatok (2-2). A folytatásban maradt a szoros emberfogás és maradt a szoros állás is: a felek ezt a negyedet is 2-2-re hozták. A hazaiak részéről a végül négy találatig jutó Varga Dániel távoli "surranója" négy mp-cel a nagyszünet előtt hozta meg az egyenlítést (4-4).

A harmadik nyolc percben is inkább a vízi birkózás, semmint a szép póló jellemezte a meccset, de most először elmaradt az "X", az összesen négyszer eredményes Kiss Gergely szakaszzáró büntetőjére nem akadt angyalföldi válasz (5-6). A negyedik negyed elején viszont igen, Steinmetz Ádám először távolról (6-6), majd eredeti posztjáról, centerből egalizált (7-7). Másfél perccel a dudaszó előtt Tóth Márton emberelőnyből kapuba pattintott labdájával már 9-7-re vezetett a Vasas, a Honvéd pazar hajrával azonban, 20 mp-cel a vége előtt kiegyenlített (9-9).

A hosszabbítás első három percében aztán eldőlt a meccs. Varga Dániel két ízben is jól célzott - közben Bárány Attila talált a kapuba -, s a 11-10-es állás az utolsó szakaszban már nem változott.

A felek 6-6-ról folytatják, szerda este találkoznak a Kőér utcában a döntőbe jutásról már mindenképpen határozó mérkőzésen.

az 5-8. helyért:
PVSK-Fűszért-Aquaprofit - FTC-Aprilia 6-8 (1-3, 3-3, 1-1, 1-1)
Az állás: 6-6

a 9-12. helyért:
BVSC - OSC-Opus Via 7-6 (4-3, 0-0, 0-1, 1-1, 1-0, 1-1) - hosszabbítás után
A párharcot 8-4-re a BVSC nyerte.

Androbau-Fehérvár-Póló SE - Szolnoki Főiskola VSC 8-7 - hosszabbítás után
A párharcot a Fehérvár nyerte 8-4-re
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását